Aanbod volwassenen

Groepspraktijk PAREL biedt een breed scala aan expertises en behandelingen: kinesitherapie en revalidatie, logopedie, en dieet en voedingsadvies. Zowel kinderen als volwassenen kunnen bij ons terecht. Voor het aanbod voor kinderen kan je terecht op de daarvoor bestemde pagina.

PAREL werkt voor de behandeling van fysieke en motorische klachten steeds met kwalitatief materiaal. Onze behandelruimtes zijn uitgerust om jong en oud optimaal te ondersteunen in het herstelproces.

Snel naar…

Kinesitherapie en revalidatie

Parel telt drie kinesitherapeuten, elk met hun specifieke vakkennis en ervaring. Dat stelt ons in staat om een breed scala aan problematieken te behandelen.

Ons werkveld is in te delen in drie domeinen:

 • Musculoskeletale klachten, zoals algemene pijnklachten (rugklachten, nek of schouders, knie- en heupklachten enzovoort), enkeldistorsies, tennis- of golferselleboog, whiplash, gewrichtspijnen, enzoverder;
 • Sportgerelateerde klachten, zoals kruisbandletsels, meniscusletsels, rotatorcuff klachten, jumpersknee, patellofemorale dysfuncties, botfracturen en spier- of peesscheuren;
 • Neurologische aandoeningen, zoals CVA, Ziekte van Parkinson, MS, dwarslaesie, letsels na hersenbloeding of trombose enzovoort.

Wil je graag een afspraak te maken bij één van onze kinesisten? Dan kan hier:

kinesitherapie en revalidatie voor volwassenen
fasciatherapie voor volwassenen


Logopedie

Ook volwassenen kunnen bij ons terecht voor logopedische behandelingen. Zo bieden we oplossingen voor volwassenen met:

 • neurogene spraak- en taalstoornissen ten gevolge van een NAH (niet aangeboren hersenletsel) na een beroerte of trauma.
 • neurogene spraak- en taalstoornissen bij aan progressieve neurologische aandoening (Parkinson, ALS, MS).
 • slikstoornissen ten gevolge van hoofd- en halskanker, een beroerte, een trauma, ALS, Parkinson, MS of een chirurgische ingreep.
 • mimetherapie bij aangezichtsverlamming.

Daarnaast kunnen ook volwassen beroep doen op onze expertise voor diagnostiek van dyslexie of dyscalculie.

Logopedie voor volwassenen

Dieet en voedingsadvies

Als kind stond Mitte al graag achter het kookvuur en leerde ze nieuwe smaken, structuren en ingrediënten kennen.

Na haar professionele bachelor psychologie wilde ze zich meer specialiseren in voeding en de betekenis ervan voor de gezondheid omdat ze overtuigd was van de continue wisselwerking tussen ons brein en ons lichaam.

Binnen therapie gebruikt Mitte de expertise uit beide opleidingen en probeert ze te werken vanuit de ALLES-methodiek.

Mitte is ervaringsdeskundige in PDS (prikkelbare darmsyndroom). Ze weet welke invloed dit kan hebben op je dagdagelijkse leven. Door haar eindwerk en het zoekwerk naar methoden om de klachten te verbeteren heeft ze een ruime ervaring. Ze gaat stapsgewijs met haar patiënten op zoek naar mogelijke triggers om inzicht te krijgen in hoe de darmklachten ontstaan en hoe ze kunnen verbeterd worden.

holistische benadering

Een gezonde levensstijl is ALLES

 • Afwisselend eten
 • Leuk bewegen
 • Lief zijn voor jezelf en je lichaam
 • Emoties hanteren
 • Slapen

Voor Mitte werken strenge diëten (zoals sapjes, low carb, detox kuren,..) niet op lange termijn en hebben ze vaak negatieve gevolgen (gewichtstoename, verstoring van het metabolisme, eetstoornissen,..).


Contact

Groepspraktijk PAREL Lier
Pannenhuisstraat 339, 2500 Lier
(bereikbaarheid)

03/488 18 30
info@parel-lier.be

Naar boven