Het PARELteam

Bij groepspraktijk PAREL werken therapeuten uit verschillende disciplines. Al onze therapeuten genoten een professionele of academische opleiding. Ieder van ons werkt gepassioneerd en stelt steeds de patiënt centraal.

Dirk Verckist

kinesitherapeut, ontwikkelingsbegeleider, algemeen coördinator PAREL

Dirk studeerde in 1985 af aan de KUL als licentiaat motorische revalidatie en kinesitherapie. Nadien verdiepte hij zich in kritische ontwikkelingsbegeleiding bij prof. F.J.P. Hendrickx. Sinds 1986 is Dirk actief als motorisch therapeut. Van 1990 tot 1993 doorliep hij de eerste drie jaar van de opleiding osteopathie aan het IWGS. Vanuit zijn interesse voor alle aspecten van de revalidatie behaalde Dirk in 2007 een master in de neurologische revalidatie. Sindsdien is hij verbonden aan de V.U.B. als stagebegeleider, en aan het Hivset te Turnhout en de Hogeschool Kempen, waar hij regelmatig gastcolleges over revalidaties geeft. Dirk richtte in 2009 groepspraktijk PAREL op. Sindsdien is hij hier algemeen coördinator.

Stuur een e-mail: dirk@parel-lier.be

Inez Bossers

kinesitherapeute, psychomotorisch therapeute

Inez studeerde in 2004 af aan de KU Leuven als licentiate kinesitherapie met specialisatie psychomotorische therapie. Haar interesse voor ontwikkelingsproblematiek bij kinderen leidde haar naar het buitengewoon onderwijs. Daar was ze tussen 2004 en 2010 actief als GON-begeleidster. Sinds 2011 is Inez actief als psychomotorisch therapeut in PAREL. In 2013 volgde zij de therapeutenopleiding voor Ontwikkelingsbegeleiding volgens Hendrickx. Momenteel legt Inez zich toe op Typ10-lessen.

Stuur een e-mail: inez@parel-lier.be

Inez Bossers, kinesitherapeute en psychomotorisch therapeute bij PAREL

Matthieu Bosmans

kinesitherapeut, fasciatherapeut, ontwikkelingsbegeleider

Matthieu studeerde af in 2013 aan de UA als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie neurologie. Zijn passie om mensen te begeleiden naar hun versie van fysieke vrijheid leidde hem tot het revalidatiecentrum RevArte van Edegem. Daar begeleidde Matthieu gedurende 6 jaar voornamelijk patiënten na een verkeersongeluk met hersenletsel en CVA-patiënten.

Zijn gedrevenheid, fascinatie en interesse voor de aanpasbaarheid van het lichaam en brein bracht hem tot verschillende bijscholingen. Op dit moment verdiept hij zich in twee verschillende fascia opleidingen: fasciatherapie methode Danis Bois (www.fascia.be) en Anatomy trains (www.anatomytrains.be). Sinds januari 2020 is Matthieu actief als kinesitherapeut en psychomotore therapeut in PAREL. Daar begeleidt hij zowel kinderen als volwassenen.

Stuur een e-mail: matthieu@parel-lier.be

Karen De Belder

kinesitherapeute, psychomotorische therapeute

In 2019 behaalde Karen de Master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie neurologische aandoeningen aan de Universiteit van Antwerpen. Vanuit haar grote interesse in de ontwikkeling van kinderen behaalde ze in 2020 eveneens de Master als pediatrische kinesitherapeute aan de Katholieke Universiteit van Leuven. 
Ook nu schoolt Karen zich regelmatig bij. Zo startte ze in 2020 aan de opleiding ‘psychomotoriek en remedial teaching’ voor kinderen met leer-en ontwikkelingsproblemen aan Thomas More. 

Baby’s, kinderen en jongeren kunnen bij Karen terecht voor ontwikkelingsstimulatie, grof en fijn motorische vaardigheden, allerhande psychomotorische vaardigheden waaronder lichaamsbesef, lateralisatie en schrijfmotoriek, en revalidatie van aangeboren en verworven neurologische problematieken (cerebrale parese, spina bifida, spieraandoeningen, plexus brachialis letsels,…).

Stuur een e-mail: karen@parel-lier.be

Mariet Clauwers

psychologe

In 2019 studeerde Mariet af als Master in de klinische psychologie aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Door haar ervaring in het jeugdwerk en interesse in de ontwikkeling en de leefwereld van kinderen koos ze voor een specialisatie in kinderen en jongvolwassenen. Mariet haalde ook een educatieve master aan de UA en werkt nu deeltijds als zorg-, traject- en studiecoach in het Centrum voor Volwassenenonderwijs en geeft ook les in het secundair onderwijs. Bij PAREL werkt ze als psycho-diagnosticus en begeleidt en onderzoekt ze kinderen met leer- en ontwikkelingsstoornissen. Ook kinderen en jongeren met andere psychische moeilijkheden (faalangst, stress, rouw,…) kunnen bij haar terecht. Daarnaast biedt ze studiebegeleiding aan voor jongeren die het moeilijk vinden om zelf hun leerstof te kunnen organiseren, samenvatten en plannen. 

Stuur een e-mail: mariet@parel-lier.be

Leonie Dubois

logopediste en auticoach

Leonie studeerde in 2017 af als logopediste aan de Thomas More Hogeschool in Antwerpen. Nadien volgde ze de Bachelor-na-Bachelor “Buitengewoon onderwijs” aan de KdG Hogeschool in Antwerpen. Tijdens deze opleiding specialiseerde ze zich in ASS, wat leidde tot het behalen van een Postgraduaat in 2019. Sinds 2019 is Leonie zelfstandig logopediste bij PAREL. Ze behandelt voornamelijk kinderen met ASS, taalontwikkelingsstoornissen, leerstoornissen, articulatiestoornissen en OMFT. Binnen haar therapie heeft ze steeds oog voor het kind en probeert ze op speelse en creatieve manier het doel te bereiken.

Stuur een e-mail: leonie@parel-lier.be

Katrien Van Rompaey

logopediste

Katrien studeerde in 2000 af als logopediste aan de KVH te Antwerpen. Ze combineerde steeds een job in het onderwijs (eerst als GON-begeleider, nadien als ondersteuner in het ondersteuningsnetwerk) met werken in een multidisciplinaire groepspraktijk. Gedurende 10 jaar maakte ze deel uit van een onderzoeksteam gericht op ontwikkelingsproblemen en leerstoornissen en schoolde ze zich intensief bij over deze onderwerpen. Sinds 2017 versterkt ze het team van PAREL.

Stuur me een e-mail: katrien@parel-lier.

Mien Jochems

talent – en gezondheidscoach

Mien werkt in onze praktijk als Talent- & Gezondheidsbegeleider en Luistercoach. Zij studeerde natuurlijke , ortomoleculaire en holistische gezondheidspreventie. Haar expertise is divers, en omvat gezondheidsbewustwording, studiekeuzebegeleiding, rust in hoofd en buik, talentbegeleiding, voedingsbegeleiding, stressbegeleiding. Begeleidingen gebeuren met als doel het zelfgenezend vermogen de mentale veerkracht en de immuniteit te optimaliseren. Ze werkt hiervoor vanuit een wetenschappelijk onderbouwd en een biopsychosociaal model. Mien ondersteunt bij PAREL ook jongeren tot 25 jaar, zowel individueel als in klasverband. 

Stuur een e-mail: mien@parel-lier.be

Contact

Groepspraktijk PAREL Lier
Pannenhuisstraat 339, 2500 Lier
(bereikbaarheid)

03/488 18 30
info@parel-lier.be

Naar boven